TSAT | Affiche

Het verhaal...
Aristide Stuiver, de burgemeester van een niet nader genoemd dorp, is een vrek en een dwingeland. Hij laat zijn onderdanen zware belastingen betalen en steekt het geld in eigen zak. Al wie hem om één of andere dienst durft vragen, stuurt hij wandelen. Ook zijn onderdanig personeel zet hij uiteindelijk aan de deur. Dan komt Peuzel op de proppen, een als mens vermomde rat.
In Peuzel ziet de burgemeester de ideale butler. Als Peuzel de opdracht krijgt nieuw personeel aan te werven, benoemt hij overal ratten. Samen zullen ze de burgemeester eens mores leren. Aristide Stuiver krijgt het zwaar te verduren, en vraagt zijn zuster Zenobie om hulp. Die zal met haar kater Ronny het ongedierte te lijf gaan. 's Nachts ontmoeten Ronny en Peuzel elkaar. En het verhaal neemt een onverwachte wending...

De Kolderkids anno 2002 zijn...
Eva De Moor
Stephanie De Vriendt
Jasper D'hoore
Suzan D'hoore
Stefanie Doppegieter
Karen Eloot
Wouter Eloot
Jordy Haverbeke
Sam Herrebout
Simon Herrebout
Bert Huyghe
Thomas Huyghe
Klaartje Schollaert
Jonas Vandevelde
Mathias Vandevelde
Sarah Van Langeraert
Michel Welvaert


Regie:
Norbert De Coster

Hoe alles begon in 1999...
Jordy Haverbeke en Sam Herrebout wonnen met hun ingestuurde hersenspinsels €250 in een wedstrijd van JIDEE ! Met dit geld werd hun droomidee mogelijk: een toneelstuk realiseren. Er werd een zoekactie naar acteurs op touw gezet en als dat alles zo'n beetje in kannen en kruiken was, werd de hulp ingeroepen van Myriam Dothée - bij het jonge volkje razend beroemd vanwege een nogal spectaculaire speelpleincarrière - om het hele zootje te coördineren en te regisseren. In november 1999 was 'De Weermachine' een feit: twee opvoeringen, goed voor meer dan 300 toeschouwers. Iedereen tevreden, vooral de jeugdige acteurs, die dure eden zwoeren aangaande een lange, vruchtbare toekomst voor hun groep, 'De Kolderkids'.
Een vervolg kwam er: in januari 2001 brachten de kids hun tweede, ditmaal geheel zelfgeschreven stuk: 'Ontsnapt'. Alweer in een regie van Myriam Dothée.
Voor 'Ratten' neemt Norbert De Coster plaats in de regiestoel. Norbert verdiende zijn acteurstrepen jarenlang bij Theatervreugd, nu TSAT. Dit is zijn eerste stuk als regisseur, een uitdaging!

TSAT | Naar Boven | Affiche